Shopping

Shopping

Delhis shopping kan förmodligen klassas bättre än i många europeiska storstäder, helt av den enkla anledningen att du kan hitta det vi kallar för lyxvaror, för en oerhört billig peng. Mycket av det vi handlar i butiker hemma som mode, väskor och underbara sidenprodukter görs dessutom i indiska fabriker. Här är du på plats och slipper betala för dyra mellanhänder. Ta med en tom väska till Delhi för den lär vara full när du åker därifrån.

Indiska köpcentra

Tro inte att du är befriad från det västerländska synsättet att shoppa i Delhi – det vill säga i stora shoppinggallerior. Här finns både de lyxiga varianterna och de lite mer skumma och intetsägande. Men de är dock ypperliga guldgruvor för att hitta billigt smink, kläder, dekorationer och krimskrams. Fördelen med att handla i indiska köpcentra är dock att priserna oftast är fasta och du slipper pruta som på basarerna eller marknaderna.

TIPS! Ansal Plaza är det modernaste shoppingcentret i Delhi. Ligger i området Khelgaon Mar.

Shoppingstråken

Ja, även Delhi har några riktigt bra shoppingstråk med västerländska butiker och high street-mode. Det bästa och mest uppenbara valet är Connaught Place och dess parallellgator. Priserna här är nästan som i Europa och utbudet likaså. Här kan du hitta riktigt exklusiva varor som kashmirtröjor, smide, kristallsmycken, dyra märkesväskor och hantverk. Var dock beredd på att bli jagad av guider som gärna vill tjäna en hacka på turister.

Connaught Place shopping indien - Shopping
Connaught Place

Ett annat känt stråk är Karol Bagh som dock är lite mer inriktat på Delhis egna invånare och deras behov. Stråket består av ett gäng gator med olika butiker till lite mer prispressat innehåll. Handla leksaker, kläder, mat och köksredskap till vrakpriser.

Fynda på de många marknaderna

Passa på att handla indiska varor och lokalproducerade produkter när du är i Delhi. Tänk på att varor som sidentyger, kashmir, skor, sari, stenar, härliga kryddor och mycket mer är betydligt dyrare i Europa än i Indien. Shopping i Delhi är en mäktig upplevelse eftersom de flesta handlar på marknader av allehanda slag. Den indiska huvudstaden kryllar av marknader dagarna i ända och det ger en pulserande atmosfär. Och det finns något för alla typer av budgetar. Och du, här gäller det att pruta ordentligt!

  • Lajpat Nagar Central Market – en av Indiens äldsta marknader. Här är platsen att vara på om du vill köpa traditionella kläder och smycken.
  • Lajpat Nagar Central Market – en 300 år gammal marknad som verkligen är kontrastfylld (brudkläder, dräkter, souvenirer, kristaller, glas m.m) Undvik tisdag och söndag eftersom det närliggande templet gör att det blir för trångt.
  • Nehru Place Market – en perfekt marknad för boknördar och elektronikfantaster som vill hitta billiga kopior av elprylar för en spottstyver.
  • Chandni Chowk i Mugal – en lokal marknad dit lokalborna går för att köpa frukt och grönsaker och allt möjligt smått och gott. En tripp hit och du stiftar säkerligen några indiska bekantskaper – samtidigt som du får lite shopping gjort.
  • Cottage Emporium vid Janpath – köp allt i indisk bomullsväg och spara tusenlappar gentemot vad du hade spenderat i Sverige. Den indiska bomullen är känd att vara vacker och av hög kvalitet och här har du ett helt palats fylld av den.